Na domper in Dakar vorig jaar: Koen Wauters gaat opnieuw rallyrijden

Geplaatst op zondag 08 oktober 2023 @ 16:33 , 238 keer bekeken

Koen Wauters (56) gaat opnieuw rallyrijden. Dit keer kiest hij bewust niet voor de Dakar-rally, maar neemt hij samen met z'n kompaan Pascal Feryn deel aan de Africa Eco Race.

et was vorig jaar een serieuze klap voor Koen Wauters: vlak voor de start van de Dakar-rally kreeg de zanger te horen dat een deelname er voor hem en z'n team niet in zat. De auto’s waarmee ze zouden vertrekken, werden in Marseille afgekeurd. “Lang verhaal kort: ze hebben ons wandelen gestuurd”, vertelde een teleurgestelde Koen toen op Qmusic. “Onze mechaniekers hebben dan twee dagen en twee nachten ‘vollenbak’ gewerkt, maar toen we gisteren aankwamen was het nog steeds niet in orde”, vervolgde Koen. “Heel streng. Ze waren onverbiddelijk, weliswaar met veel medeleven. We hebben hier een heel jaar aan gewerkt en iedereen is er het hart van in. Ik heb er zelfs slecht van geslapen. We geven niet op, maar dit is een harde klap.”

Nu gaat Wauters opnieuw rallyrijden. Niet aan Dakar Classic, maar wel aan de Africa Eco Race. Daarvoor slaat hij de handen in elkaar met Pascal Feryn van Team Feryn, met wie hij jarenlang deelnam aan de Dakar Rally. Voor de gelegenheid pakken ze uit met een gloednieuwe wagen, die officieel wordt voorgesteld tijdens de InterClassics Classic Car Show in Brussels Expo.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: